We’re from Barcelona

barca.jpgAanstekelijk vrolijk, dat is het liedje ‘We’re from Barcelona’ gemaakt door een Zweed – I’m from Barcelona – die volgens eigen zeggen wat vrienden bij elkaar zocht en het nummer opnam. De clip doet niet onder voor de muziek.
Vanavond heb ik het nummer gedraaid in de Geitenwollensokkenshow omdat Barcelona de eerste Spaanse stad is die een verbod heeft uitgevaardigd op stierenvechten. Komende week stemt het Catalaanse parlement over een wet die het verbod ook rechtsgeldig kan maken. Stierenvechten wordt dan in heel Catalonie verboden.
Te gast in de GWSS was Saskia Oskam van het Comite Anti Stierenvechten, een actiegroep opgericht op verzoek van Spaanse dierenbeschermers om (Nederlandse) toeristen ervan te weerhouden de arena’s te bezoeken.

Over Francisco

eindredacteur Joop.nl