Spring naar inhoud

The Circle

The CircleThe Circle by Dave Eggers

My rating: 4 of 5 stars

Het gaat natuurlijk geheel tegen de geest van dit boek in om een review op een sociaal netwerk te plaatsen. Tot driekwart is het geweldig, een eigentijdse mix van 1984 en Brave New World. Daarna wordt het wat minder omdat de schrijver zijn punt wil overbrengen en daar in door- en tekort schiet. Maar dat is geen reden het niet te lezen.
Voor wie het niet weet, The Circle gaat over een bedrijf dat een soort kruising tussen Google en Facebook is, met een devote aanhang die doet denken aan Apple-fans. Het gaat over de onbewuste invloed van technologie op ons leven. Alleen daarom al het lezen waard.
Stel je voor dat John de Mol zowel Google als Facebook zou bezitten, zou je dat een fijn idee vinden? En waarom niet? En weet je zeker dat het niet al zo is of gaat gebeuren?

View all my reviews

%d bloggers liken dit: