Over Francisco van Jole

Francisco van Jole

Op deze site, anno 1997, schrijf ik over zaken die ik buiten mijn werk interessant vind. Iedere week wel een boek en een film of meer. Plus belevenissen en gedachten.

Iedere zondagavond verstuur ik In de Week, een persoonlijke nieuwsbrief over wat ik lees, zie, hoor en meemaak. Je kunt je hier gratis abonneren en ik vind het leuk als je dat doet.

Ik ben journalist en eindredacteur van Joop, de nieuws- en opiniesite die ik in 2009 mede heb opgericht. Vanuit die functie geef ik iedere woensdag, samen met Peter Kee, bij De Nieuws BV op NPO Radio 1 commentaar op politieke ontwikkelingen.

Ik leid daarnaast nu en dan debatten en gesprekken over politieke en maatschappelijke onderwerpen.

Ik ben zo’n 17 jaar vast medewerker van De Volkskrant geweest waar ik sinds 1990 over de digitale revolutie schreef en verslag deed over de opkomst van internet. Daar maakte ik ook het wekelijkse radioprogramma Tros Radio Online over, dat tussen 1995 en 2010 te horen was op Radio 1, onder meer met Peter de Bie als co-presentator en vaste columnist Marie-Claire van den Berg.

Voor tv verzorgde ik onder meer een beeldcolumn in het mediaprogramma De Leugen Regeert en maakte ik de serie tv-essays Is Dat Eigenlijk Wel Zo?

Ik schreef drie boeken en probeer al 20 jaar een vierde te schrijven. Dat is vooralsnog niet gelukt.

Mail: fvjole @ xs4all.nl